Tehergumi

Tekintse meg tehergumi kínálatunkat márkánként csoportosítva. Akár húzó, pót vagy kormányzott tengelyre keres gumit nálunk megtalálja.

 Válasszon a bal oldali menüsorból majd kattintson a termékre a további részletekért.

Kiemelt fontosságú nem csak személyautó esetében hanem teherautóknál is a gumik épsége és folyamatos ellenőrzése. Hiszen ez az egyetlen kapcsolat a jármű és az út között. Ezért a biztonságos közlekedés érdekében rendszeresen ellenőrizze a guminyomást, a revültséget és a futófelülelet kopottságát. Az utóbbit teherabroncsok esetében a gyártó a gumi oldalfalán feltünteti meddig használható az abroncs vagyis meddig koptatható.

A linkre kattintva megtekintheti a tehergumik oldalfalán található legfontosabb jelöléseket és rövid magyarázatukat:

Tehergumi jelölések és magyarázatuk

Manapság egyre gyakoribbak az újrafutózott tehergumik amik árban kedvezőbbek ugyan de használatuk akár balesetveszélyes is lehet ha nem megfelelően van elkészítve az adott abroncs. Ugyanis csak a sérülésmentes abroncsot lehet sikeresen felújítani. Az újrafutózás egy újrahasznosító eljárás amikor az elkopott teherabroncsra új futófelületet “ragasztanak” vulkanizálással.

Webshopunkban kizárólag új gumikat forgalmazunk amelyek sokkal megbízhatóbbak és hosszútávon kifizetődőbbek mint felújított vagy használt társaik.